Z90

Blindat e jashtme janë një zgjidhje elegante dhe moderne, e destinuar për t’u vendosur në lartësitë e ndërtesave. Ato shërbejnë si izolim, i cili ka një ndikim të rëndësishëm në temperaturën brenda ndërtesës – kjo është arsyeja pse produkti është i destinuar kryesisht për ndërtesa me sipërfaqe të mëdha xham.

Të gjitha llojet e blindave të jashtme mund të pajisen me një udhërrëfyes ose me kordon çeliku (nëse nuk ka vend për udhërrëfyes) dhe mund të përdoren me një makinë elektrike ose manuale (manivan).

Dizajni i thjeshtë dhe i lehtë i blindave të jashtme PORTOS është një plotësues i përsosur si për projektet arkitekturore moderne ashtu edhe për ndërtesat ekzistuese.

Përveç funksionit të tyre izolues, blindat e jashtëm përmirësojnë pamjen estetike të ndërtesës dhe janë një veçori e shkëlqyer vizuale. Blindat e zgjedhura me kujdes të kombinuara me sistemet e duhura të ndriçimit dhe ajrit të kondicionuar ndihmojnë në uljen e kostove dhe kontribuojnë në përmirësimet mjedisore.

Blindat e jashtme janë një produkt inovativ dhe me stil, i cili ndryshon karakterin e çdo fasade.

Ato mbrojnë pjesën e brendshme të ndërtesës nga ekspozimi i tepërt i diellit, duke siguruar një pengesë efikase e cila ndihmon në ruajtjen e një temperature të rehatshme brenda.

Aftësia për të rregulluar këndin e lamelës bën të mundur errësimin e plotë të dhomës dhe rregullon sasinë e energjisë termike diellore që kalon në ndërtesë. Përveç kësaj, blindat e jashtme përbëjnë një pengesë efektive që eliminon zhurmën e tepërt të ambientit.

Dy lloje lamelash janë të disponueshme për blindat e jashtme PORTOS: me një seksion kryq në formë C, gjerësi 80 mm dhe me një prerje tërthore në formë Z, gjerësi 90 mm.

Për të mbrojtur lamelat nga kushtet e pafavorshme të motit, shtresa e jashtme e tyre është e veshur me bojë me bazë poliesteri. Gama e gjerë e ngjyrave RAL në ofertë bën të mundur zgjedhjen e produktit të duhur për çdo fasadë. Funksionaliteti i sistemit shtohet gjithashtu nga mundësia e përdorimit të një numri pajisjesh shtesë me blinda që funksionojnë elektrike.